Πέμπτη, 19/05/2011. Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας στην Ιθάκη. PDF Εκτύπωση E-mail

2

Την Πέμπτη 19/05/2011 διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ένωσης Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Κεφαλληνίας και Ιθάκης ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας «ΛΟΥΤΣΑΣ» στην Ιθάκη.

1

Την εκδήλωση εθελοντικού καθαρισμού συνδιοργάνωσε η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, με τη συμμετοχή μαθητών από το Δημοτικό  Σχολείο Βαθέως.

Ο Λιμενάρχης Ιθάκης Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. ΣΚΛΕΠΟΣ Αναστάσιος  και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης μας  ΣΚΟΥΡΑΣ Ιωάννης ενημέρωσαν τους μαθητές για τις αξίες του εθελοντισμού με σκοπό  την ευαισθητοποίηση τους από μικρή ηλικία, στην ανάγκη καθαρισμού των παραλιών και την αποτροπή ρήψης απορριμμάτων σε θάλασσες και ακτές.

Στη συνέχεια, η καλή διάθεση των εθελοντών, συνάδελφων, εκπαιδευτικών και παιδιών,  απέδωσε «καρπούς» 12 σακούλες απορριμμάτων γεμάτες από πλαστικά και σκουπίδια προερχόμενα από τον καθαρισμό της παραλίας.

helmepa

Η εκδήλωση αυτή έγινε με αφορμή  ότι το 2011 έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού. Μέσα απο την κίνηση αυτή πέρασε στα παιδιά το μήνυμα του εθελοντισμού , συνειδητοποίησαν ότι ο εθελοντισμός είναι πράξη προσφοράς από την οποία ωφελούνται όλοι και ότι  είναι ένας τρόπος να προσφέρουν κάτι στην κοινωνία και να αποκτήσουν, ως ανταπόδοση, νέες δεξιότητες.

Η συμμετοχή όλων μας στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι μία προσωπικά υπεύθυνη στάση που ενδυναμώνει το ρόλο μας και τα δικαιώματά μας ως πολίτες αυτής της χώρας.

  Η Ε.Π.Λ.Σ.Κ.Ι. θα συνεχίσει την προσπάθεια της περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών και της ενδυνάμωσης του θεσμού του εθελοντισμού με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.
 

lnomothesia

limeniko soma

protectworld