Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας Ξι PDF Εκτύπωση E-mail

7

Την Παρασκευή  11/05/2012 οργανώθηκε από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλληνίας και Ιθάκης ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας «ΞΙ»

με την συνδρομή του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου και τη συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών της  Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης μας στο σχολείο,στελέχη του Λιμενικού Σταθμού έδωσαν στους μαθητές ενημερωτικά φυλλάδια της mom  για την προστασία της μεσογειακής φώκιας monachus – monachus που είναι μόνιμος κάτοικος  των ελληνικών θαλασσών.

Διαβάζοντας το φυλλάδιο  τα παιδιά διαπίστωσαν ότι μπορούν και αυτά να βοηθήσουν στην προστασία του πλούσιου φυσικού πλούτου, γιατί το μέλλον του πλανήτη μας δεν εξαρτάται μόνο από τους μεγάλους, αλλά και από τα παιδιά και τους νέους.

32

Στη συνέχεια,  με λεωφορείο του Δήμου Κεφαλονιάς, οι μικροί εθελοντές μεταφέρθηκαν στην παραλία  του «Ξι» όπου με πολύ κέφι και ενθουσιασμό έπιασαν δουλειά και μάζεψαν πάνω από είκοσι σακούλες σκουπιδιών με  πλαστικά,αλουμίνια,  ξύλα και χαρτιά, αντικείμενα που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των λουομένων.

Για άλλη μια φορά τα παιδιά  προσέφεραν τις  υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο χωρίς την απαίτηση ανταλλάγματος και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι και στο χέρι μας να προάγουμε την αξία του Εθελοντισμού, να δώσουμε το στίγμα της διαφορετικότητας.Μέσα σε αυτό το περιβάλλον αμφισβήτησης των πάντων, είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που ΜΠΟΡΟΥΝ και ΘΕΛΟΥΝ να προσφέρουν.

Η ΕΠΛΣΚΙ θα συνεχίσει την εθελοντική της δράση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και σε άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς , γιατί  ο καθαρισμός των ακτών μας, από πάσης φύσεως απορρίμματα, αποτελεί υπόθεση όλων μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Φωκάς Διονύσης

2617

2945

8910

111213

141516

181920

212223

242526

272830

3131

 

lnomothesia

limeniko soma

protectworld