Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010. Ημερίδα Σωμάτων Ασφαλείας PDF Εκτύπωση E-mail

5
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010 η ημερίδα των σωμάτων ασφαλείας στο ξενοδοχείο ΦΩΚΑΣ στο Αργοστόλι . Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΠΛΣΚΙ ΦΩΚΑΣ Διονύσης , εκπρόσωποι της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤ/ΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ,
ο γραμματές πυροσβεστικών υπαλλήλων ΓΟΝΤΙΚΑΣ Νίκος , ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος , ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ δικηγόρος ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ Χαράλαμπος, ο βουλευτής κ. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ Σπύρος, ο πρωην βουλευτής Αλέξανδρος Παρίσης,εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. ΤΖΑΝΑΤΟΣ Διονύσιος, εκπρόσωπος του ΛΑ.ΟΣ κ. ΔΙΑΜΑΝΤΑΤΟς Γεράσιμος, ο δήμαρχος Λειβαθούς κ. ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ Θεόφιλος, ο πρόεδρος Πυλάρου κ. Μάρκος ΚΟΤΣΙΛΙΝΗΣ, ο πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Αργοστολίου κ. ΣΠΑΘΗΣ Σταύρος, η πρόεδρος ενοικιαζομένων δωματίων κα. Σίσση ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ, ο αστυνομικός Διευθυντής κ. Παναγιώτης ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ο λιμενάρχης Κεφαλονιάς κ. ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗΣ Γεώργιος, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Σάκης Βούτος, Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού καναλιού κ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ Νίκος, πλήθος  Λιμενικών αστυνομικών και πυροσβεστών.
Η Ημερίδα είχε τα παρακάτω θέματα συζήτησης  :
- ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.
- ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ- ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
- ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ
- ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ( προσωπικό, υποδομή, εγκληματικότητα, Καλλικράτης κ.α )
3214
Από την ομιλία του προέδρου της Ένωσης μας  έγινε κατανοητό το μέγεθος των προβλημάτων που εστιάζονται κυρίως στην έλλειψη δύναμης των Υπηρεσιών μας  καθώς και στις κτηριακές υποδομές . Όλοι οι παρευρισκόμενοι  δήλωσαν ότι κατανούν τα προβλήματα των τοπικών σωμάτων ασφαλείας και θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για την επίλυση τους . Τονίσθηκε επίσης ότι οι οικονομικές αποδοχές των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας δεν είναι ανάλογες προς το έργο παράγουν.Με το πέρας των ομιλητών  ακολούθησε  ομιλία από τον κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ Χαράλαμπο για το ασφαλιστικό των σωμάτων ασφαλείας και τα νέα όριο ηλικίας και πότε θεμελιώνεται το δικαίωμα σύνταξης. 
 

lnomothesia

limeniko soma

protectworld