Δευτέρα, 12 Σεπτ. 2011. Η ΕΠΛΣΚΙ στην ένστολη διαμαρτυρία της ΔΕΘ. PDF Εκτύπωση E-mail

3

Όπως κάθε χρόνο , η Ένωση μας συμμετείχε στην  ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν  τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας στη ΔΕΘ. Γνωρίζουμε ότι  πολλά  μέλη μας  θα ήθελαν να είχαν έλθει , αλλά υπηρεσιακοί λόγοι τους ανάγκασαν να βρίσκονται στο καθήκον.

 Γνωρίζουμε  επίσης ότι την ίδια ώρα ένα εξίσου σημαντικό τμήμα συναδέλφων μας δεν θεώρησε σκόπιμο να δώσει μαζί μας τον  συνδικαλιστικό αγώνα.  Εμείς, που βρεθήκαμε στην άλλη άκρη της Ελλάδας, διαδηλώσαμε και γι αυτούς που δεν ήλθαν, δημοσιοποιήσαμε  τα  προβλήματα μας και λίγη ώρα πριν από την ένστολη διαμαρτυρία μας, το υπουργείο Οικονομικών έκανε στροφή 180ο , ανακοινώνοντας ότι απεσύρθη η υπουργική απόφαση για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής των πενθημέρων και των νυχτερινών, αλλά και ότι θα εξοφληθούν οφειλές οδοιπορικών εξόδων ύψους 1.000.000 ευρώ.

12

Πριν την πορεία διαμαρτυρίας ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης μας συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΠΛΣ. Κατά την διάρκεια της Γ.Σ. έγινε ενημέρωση  από τον πρόεδρο της ΠΟΕΠΛΣ  για τις εξελίξεις στα θεσμικά και οικονομικά θέματα που μας απασχολούν. Από  τον πρόεδρο της Ένωσης μας αναφέρθηκε η  κατάσταση που θα περιέλθουν συνάδελφοι οι οποίοι έχουν δάνεια μέσω της μισθοδοσίας τους. Οι συνάδελφοι αυτοί τους  προσεχείς μήνες που θα γίνονται οι αναδρομικές κρατήσεις θα λαμβάνουν μέχρι και μηδενικό μισθό με αποτέλεσμα να μην έχουν χρήματα να ζήσουν τις οικογένειες τους. Παράλληλα ο πρόεδρος της Ένωσης μας ανέφερε ότι στην  περίπτωση που  οι αποζημιώσεις για πενθήμερα και νυχτερινά θα πέρναγαν  μέσω της διαδικασίας των τακτικών ενταλμάτων πληρωμής και θα καταβάλλονταν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, κανείς δεν μπορούσε να μας εγγυηθεί,   ότι δεν θα είχαν την τύχη των οδοιπορικών τα οποία με την σημερινή κατάσταση αποζημιωνόμαστε μετά από τέσσερα χρόνια.

4

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ν. Κεφ/νιας και Ιθάκης θα συνεχίσει την δραστηριότητα της, ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και όλα τα μέλη μας για το διεκδικητικό μας πλαίσιο και τις δυσοίωνες προοπτικές που μας επιφυλάσσουν οι κυβερνώντες.

Αντιστεκόμαστε στην απαξίωση, διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φωκάς Διονύσης                                        Αγγούριας Γεράσιμος

 

lnomothesia

limeniko soma

protectworld