Πέμπτη, 01 Δεκ. 2011. Επίσκεψη Διοικητικού Συμβουλίου ΕΠΛΣΚΙ στο Λ/Σ Σάμης. PDF Εκτύπωση E-mail

sami2

Την Τετάρτη  30/11/2011 το Δ.Σ της Ένωσής στο πλαίσιο των μηνιαίων επισκέψεων του, επισκέφτηκε τον Λιμενικό Σταθμό Σάμης για την ενημέρωσή των συναδέλφων  σχετικά με την έκδοση των νέων Π.Δ. και τις εξελίξεις σχετικά με το ειδικό μισθολόγιο.

Οι συνάδελφοι πλέον βρίσκονται σε απόγνωση, οδοιπορικά απλήρωτα, υγειονομικά απλήρωτα, περικοπές, αναδρομικές περικοπές, «χαράτσι» ΔΕΗ, αύξηση φόρου και αναμονή νέων περικοπών από το ειδικό μισθολόγιο συνθέτουν ένα μίγμα αβεβαιότητας και αγανάκτησης.

Το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή περιέχει διάταξη όπου καθιερώνεται επίδομα με αμοιβή 150 ευρώ για όσους εργαζόμενους στο Δημόσιο έχει χαρακτηριστεί η εργασία τους επικίνδυνη και ανθυγιεινή.

sami3

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πόσο παραπάνω πρέπει  να προσφέρουμε στην κοινωνία και πόσες απώλειες  ακόμα πρέπει  να έχουμε, προκειμένου να αναγνωρισθεί η εργασία μας επικίνδυνη και ανθυγιεινή.

Οι σχεδιαζόμενες οριζόντιες περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο, το οποίο πρέπει να εναρμονιστεί με τις μειώσεις που έγιναν στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αναμένεται να συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα μας.

Εμείς όμως δεν εργαζόμαστε από Δευτέρα ως Παρασκευή, δεν είμαστε με τις οικογένειες μας  τις αργίες, δεν έχουμε σταθερό ωράριο και δεν δεχόμαστε να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με τους  υπόλοιπους Δημόσιους Υπάλληλους.

sami1

Εμείς, οι ανασφάλιστοι και κακοπληρωμένοι Λιμενικοί έχουμε τιμή και αξιοπρέπεια, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε επαίτες.

Ζητάμε  να αναγνωριστεί επιτέλους το επάγγελμα του Λιμενικού επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

Ζητάμε το βαρύ φορτίο των μέτρων να κατανεμηθεί με τρόπο κοινωνικά δίκαιο, δεν μπορούμε να είμαστε εμείς συνέχεια η εύκολη λύση.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΚΑΣ Διονύσης                                      ΑΓΓΟΥΡΙΑΣ Γεράσιμος
 

lnomothesia

limeniko soma

protectworld