Οίκος Ναύτου και ανταποδοτικό τέλος 3% υπέρ Μ.Τ.Ν. PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2012 11:55

on

Το Δ.Σ. της ΕΠΛΣ Κεφαλληνίας – Ιθάκης την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 επισκέφθηκε τον Οίκο Ναύτου Αργοστολίου. Στο ανωτέρω παράρτημα  το οποίο στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο,  παρέχουν καθημερινά  υπηρεσίες  δύο στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ για την εξυπηρέτηση τριών χιλιάδων (3.000) ασφαλισμένων εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών της Κεφαλονιάς.

Τα προαναφερόμενα στελέχη ανήκουν στην ήδη μειωμένη οργανική σύνθεση του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο παράρτημα δεν υπηρετεί υπάλληλος του Οίκου Ναύτου.

pdf Ο Νόμος 3922/2011 (άρθρο 18) θέσπισε,  ανταποδοτικό τέλος 3% επί του συνολικού ύψους των πληρωμών ιατρών, φαρμακοποιών, νοσοκομείων, διαγνωστικών και νοσηλευτικών ή θεραπευτικών κέντρων, ιατρικών εργαστηρίων, οπτικών και ορθοπεδικών καταστημάτων, που πραγματοποιούνται κατ’ έτος για τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου, μέσω των παραρτημάτων του και των περιφερειακών του γραφείων υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, για παρεχόμενες υπηρεσίες από στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής,  αναγνωρίζοντας έμπρακτα για πρώτη φορά την εργασία που προσφέρουν τα στελέχη του Λ.Σ. προς τρίτους.


Με πρόσφατη ανακοίνωση της η ΠΟΕΠΛΣ ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή για την καταβολή των οφειλομένων εισφορών από τον Οίκο Ναύτου  όπου μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί.

Το Μ.Τ.Ν. απ την πλευρά του, λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα οικονομική κατάσταση η οποία έχει άμεσες συνέπειες στα διαθέσιμα του ταμείου, προχώρησε στα παρακάτω μέτρα:

α. Μείωση των ανώτατων ορίων ποσών χορηγούμενων δανείων και την μείωση των χορηγούμενων δανείων.

β. Μείωση κατά 14% των μερισμάτων και

γ. Αντίστοιχη μείωση κατά 14% στο ΒΟΕΑ.

Επειδή η καταβολή εισφορών από τον Οίκο Ναύτου θα βοηθήσει ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον άλλες μειώσεις ή προβλήματα στην βιωσιμότητα του Μ.Τ.Ν. και κάθε φορά να ζητούνται περικοπές από τους μερισματούχους, ζητάμε τα αυτονόητα, την τήρηση του άρθρου 18 του Ν. 3922/2011.

Για το Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                               


ΦΩΚΑΣ Διονύσης                                      ΑΓΓΟΥΡΙΑΣ Γεράσιμος

 

lnomothesia

limeniko soma

protectworld