ΘΕΟΦΙΛΟΣ: ο "μνημονιακός" Δήμος Κεφαλονιάς τι έκανε για την υποβάθμιση των Λιμενικών Σταθμών μας ? PDF Εκτύπωση E-mail

ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου η υπογραφή και προώθηση Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση  Υπηρεσιών των Λιμενικών Αρχών, το οποίο συμπεριέλαβε και τις Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με το ανωτέρω Προεδρικό Διάταγμα ο Λιμενικός Σταθμός Ληξουρίου υποβαθμίζεται σε Λιμενικό Φυλάκιο που ουσιαστικά ισοδυναμεί με κατάργηση, αφού η παρουσία Λιμενικών στην Παλλική θα είναι πιθανότατα εποχική και εφόσον οι ανάγκες του ήδη υποστελεχωμένου Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας το επιτρέπουν.

Πέρα όμως από την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου, οι Λιμενικοί Σταθμοί Σάμης και Πόρου μετατρέπονται σε Λιμενικά Τμήματα και υπάγονται πλέον διοικητικά στο Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας. Ουδείς λόγος γίνεται για ενίσχυση της Κεφαλονιάς με επιχειρησιακά μέσα και προσωπικό, αντίθετα λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων επέρχεται σοβαρή μείωση  της οργανικής σύνθεσης του Λιμενικού Σώματος.

Από αυτή την αναδιάρθρωση χαμένοι βγαίνουν οι πολίτες της Κεφαλονιάς  και ιδιαίτερα της Παλικής στο θέμα της ασφάλειας και της εξυπηρέτησης τους, χωρίς μάλιστα το κράτος να κερδίζει τίποτα αφού οι κτιριακές υποδομές του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου δεν το επιβάρυναν δημοσιονομικά.

Την πρόθεση του Υπουργείου Ναυτιλίας για την αναδιάρθρωση την γνώριζε  o ''μνημονιακός'' Δήμος Κεφαλλονιάς αφού είχε ενημερωθεί εγκαίρως από τους εκπροσώπους εργαζομένων του Λιμενικού οι οποίοι ζητούσαν παρέμβαση προκειμένου να αποφευχθεί η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου.

Η Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην αποδυνάμωση και το κλείσιμο  Λιμενικών Αρχών του νησιού, βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του και δίνει έμφαση στην ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του.

Εκ του Γραφείου Τύπου της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

 

 

lnomothesia

limeniko soma

protectworld

Εικόνες

21053 223307244422 223141414422 3106549 5853442 N [320X200].jpg
Powered by AlfaTech

Αναζήτηση

Εορτολόγιο

Τρίτη
23
Ιανουαρίου
2018
Ανατ.: 05.42
Δύση: 17.35
Σελήνη
6 ημερών
Κλήμεντος Αγκύρας, Αγαθαγγέλου μάρτυρος
1480
Η Βενετία συμμαχεί με τους Τούρκους και επικηρύσσει τον αρχηγό των Μανιατών Κροκόδειλο Κλαδά.
1822
Τουρκικές δυνάμεις επιτίθενται κατά Κρητών επαναστατών στη θέση Ακόνια Ρεθύμνου.
1897
Οι Τούρκοι αρχίζουν σφαγές και πυρπολήσεις χωριών στα Χανιά.
1916
Αγγλογαλλικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Κέρκυρα.
1956
Όλοι οι μαθητές της Κύπρου απέχουν από τα μαθήματά τους υπέρ της Ενώσεως με την μητέρα Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα