Κατάθεση αγωγών για τις περικοπές των μισθών μας PDF Εκτύπωση E-mail

αγωγη

Σε συνέχεια της απόφασης του Σ.Τ.Ε., με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές των μισθών μας που έγιναν την 31-07-2012, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, επιλογή της κυβέρνησης θα είναι να συμμορφωθεί με την ανωτέρω απόφαση αποκαθιστώντας τους μισθούς μας και επιστρέφοντας αναδρομικά ως ένα ποσοστό και όχι επαναφέροντας τους στα επίπεδα προ των περικοπών του 2012.

Σύμφωνα με απόψεις νομικών, η ερμηνεία αυτή της κυβέρνησης στην απόφαση του Σ.Τ.Ε. δεν είναι σωστή και σε περίπτωση κατάθεσης αγωγής υπάρχουν πιθανότητες για δικαίωση και διεκδίκηση του υπολοίπου των χρημάτων που τυχόν δεν θα καταβληθούν.

Η ανωτέρω δικαστική διεκδίκηση δεν μπορεί να γίνει συλλογικά καθώς υπάρχουν διαφορές που σχετίζονται με το βασικό μισθό, τις μισθολογικές προαγωγές, την οικογενειακή του κατάσταση του καθενός κ.λ.π. . Για το λόγο αυτό θα πρέπει ο κάθε συνάδελφος να σταθμίσει τα δεδομένα και να αποφασίσει εάν είναι προς το συμφέρον του να καταθέσει σχετική αγωγή ενώπιον του αρμόδιου διοικητικού πρωτοδικείου. Σας επισημαίνουμε ότι τυχόν δικαίωση συναδέλφων που θα ασκήσουν προσφυγή δεν συνεπάγεται και δικαίωση των υπολοίπων.

Επίσης, σας επισημαίνουμε, ότι σύμφωνα με τις νομικές πληροφορίες που δημοσιεύονται, η τυχόν σχετική αγωγή έχει μεγαλύτερες πιθανότητες ευδοκίμησης, αν κατατεθεί πριν την ενδεχόμενη δυσμενή νομοθετική ρύθμιση, αφού κατά τον τρόπο αυτό θα έχει δημιουργηθεί εκκρεμοδικία, στην οποία δεν επιτρέπεται νομίμως να επέμβει ο νομοθέτης.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να ενημερωθούν από νομικούς που εμπιστεύονται καθώς και από τις σχετικές δημοσιεύσεις της ΠΟΕΠΛΣ (http://www.neaplefsi.gr/02,19,3457,00.aspxhttp://www.neaplefsi.gr/02,19,3459,00.aspx) και εν συνεχεία να αποφασίσουν αν θα προβούν σε κατάθεση αγωγής, ερχόμενοι σε αυτή την περίπτωση προσωπικά σε επαφή με δικηγορικά γραφεία επιλογής τους που μπορούν να αναλάβουν σχετικές υποθέσεις.

ΓΙΑ
ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                     ΑΓΓΟΥΡΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

 

lnomothesia

limeniko soma

protectworld

Εικόνες

20090210 170422 gie11012rz0 [320X200].jpg
Powered by AlfaTech

Αναζήτηση

Εορτολόγιο

Τετάρτη
21
Φεβρουαρίου
2018
Ανατ.: 05.31
Δύση: 17.50
Σελήνη
6 ημερών
Τιμοθέου, Ευσταθίου επισκόπου Αντιοχείας
1821
Στο Γαλάτσι της Μολδαβίας, Έλληνες επαναστάτες επιτυγχάνουν περιφανή νίκη επί του τουρκικού στρατού.
1908
Εκτελείται στον Ίσβορο Χαλκιδικής ο Μακεδονομάχος Μιχαήλ Γαλατσάνος.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εισέρχεται απελευθερωτής στην πόλη των Ιωαννίνων.

Πρωτοσέλιδα