Θεσμοθέτηση διαδικασίας κατ’ εξαίρεση εξόφλησης υγειονομικών δαπανών PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2013 11:45

health

Επιστολή προς Αρχηγό Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ : Θεσμοθέτηση διαδικασίας κατ’ εξαίρεση εξόφλησης υγειονομικών δαπανών, χρόνιων παθήσεων  και θεραπειών υψηλού κόστους στο Προσωπικό Λ.Σ. και μέλη οικογενείας του

 

Πειραιάς,  21 Φεβρουαρίου 2013

Προς:  Αρχηγό  Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο ΛΣ ΜΠΑΝΤΙΑ  Δημήτριο

Κοιν :   1.     Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ ΚΟΥΝΟΥΓΕΡΗ Κωνσταντίνο
           2.     Επιτελάρχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ ΤΣΙΑΔΗ Δημήτριο
           3.     Διευθυντή Γ’ Κλάδου Οικονομικών Αρχιπλοίαρχο ΛΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Γεώργιο
           4.     ΔΧΕΔΑΠ
           5.     Διευθυντή Υπηρεσίας Υγειονομικού Ελέγχου Πλοίαρχο ΛΣ (ΥΙ) ΣΟΦΟΥΛΗ Νικόλαο
           6.     Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας

Θέμα: «Θεσμοθέτηση διαδικασίας κατ’ εξαίρεση εξόφλησης υγειονομικών δαπανών, χρόνιων παθήσεων  και θεραπειών υψηλού κόστους στο Προσωπικό Λ.Σ. και μέλη οικογενείας του»


1. Στο 130 Συνέδριό μας, που διεξήχθη τον Μάιο του 2012 στην Καλαμάτα, αποφασίσθηκε η έκδοση ειδικού ψηφίσματος προς την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία με το οποίο υπερτονίσαμε τα αυξημένα και αδικαιολόγητα προβλήματα-ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Προσωπικό του Λιμενικού Σώματος στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ζητώντας την άμεση επίλυσή τους.

2. Βασικός παράγοντας που προκαλεί τα περισσότερα προβλήματα στο υπόψη θέμα είναι η καθυστέρηση εξόφλησης υγειονομικών δαπανών συναδέλφων και μελών οικογενείας τους,  καθώς και φαρμακείων, ιατρών, εργαστηρίων, κλινικών, νοσοκομείων κ.λ.π.

3. Ιδιαιτέρως τονίσαμε ότι η καθυστέρηση στην εξόφληση υγειονομικών εξόδων, επηρεάζει τους συναδέλφους πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις, θεραπείες και επεμβάσεις υψηλού κόστους. Είναι αδιανόητο λόγω μεγάλου χρονικού διαστήματος εξόφλησης υγειονομικών εξόδων να αναγκάζονται συνάδελφοί μας και μέλη οικογενείας τους να διακόπτουν τις θεραπείες τους ή να προβαίνουν ακόμα και σε δανεισμό για να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους καθόσον αδυνατούν να πληρώνουν από τις τακτικές μηνιαίες αποδοχές τους.

4. Για τους παραπάνω λόγους επανερχόμαστε στο θέμα και ζητάμε άμεσα την θεσμοθέτηση διαδικασίας κατ’ εξαίρεση εξόφλησης υγειονομικών δαπανών, χρόνιων παθήσεων  και θεραπειών υψηλού κόστους στο Προσωπικό Λ.Σ. και μέλη οικογενείας του, το αργότερο εντός μηνός από την υποβολή τους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας

Δριβάκος Γεώργιος        Κατσίνας Σωτήριος

 

lnomothesia

limeniko soma

protectworld