Οι περικοπές καθιστούν προβληματική τη λειτουργία του Σώματος PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 26 Φεβρουάριος 2013 15:04

skafos3

 

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση Διαταγής της αρμόδιας Διεύθυνσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον περιορισμό των τακτικών περιπολιών προκειμένου να υπάρχει επάρκεια καυσίμων για έκτακτα περιστατικά και περιπολίες, η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κάνει την ακόλουθη δήλωση:

Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε το γεγονός ότι η ακολουθούμενη πολιτική των μειώσεων των προϋπολογισμών σε οριζόντια διάταξη των υπηρεσιών της γενικής κυβέρνησης στην περίπτωση των Σ.Α., ήταν μια λάθος πρακτική η οποία ενδεχομένως να κοστίσει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στην ασφάλεια των πολιτών και της χώρας.

Η αντίδραση της Υπηρεσίας δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από την πραγματικότητα και κρίνεται απολύτως ορθή αφού βοηθά τα πληρώματα των ΠΠΛΣ να διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους, με σκοπό την ετοιμότητα σε έκτακτα περιστατικά.

Είναι γεγονός ότι οι περικοπές εδώ και μεγάλο διάστημα έχουν αγγίξει τον σκληρό πυρήνα των δαπανών του Σώματος και καθιστούν προβληματική τη λειτουργία του.

Το θέμα όμως με τα μέσα είναι ότι αυτά  ακινητοποιούνται μόνα τους λόγω ελλείψεων καυσίμων, συντήρησης κτλ. ενώ οι άνθρωποι, δηλαδή τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετούν σε αυτά, παρότι έχουν να πληρωθούν τις εκτός έδρας αποζημιώσεις τους εδώ και τρία χρόνια δεν σταματούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Από την αρχή είχαμε επισημάνει την αντίθεσή μας στην ακολουθούμενη πολιτική, τονίζοντας παράλληλα τον βαθμό επικινδυνότητας που αυτή περιέχει.

Δυστυχώς τα δικά μας προβλήματα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία και στου πολίτες.

«Στο αγαθό της ασφάλειας δε χωράνε εκπτώσεις»

 

lnomothesia

limeniko soma

protectworld